Kleuren voor het wintertype

Kijk hier voor de kleuren die beste bij je passen als je een winter type bent.Huidskleur: de huid kan zeer licht zijn. Je kan soms zelfs de vage groenachtige schakeringen van de aders opmerken. In ieder geval, hebben wintertypes een coole blauwachtige ondertoon. Wereldwijd, komt de huidskleur van het wintertype zeer veel voor. Zeer veel mensen van Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Europese afkomst behoren tot deze groep.

Oogkleur: de donkerbruine, grijze, ijsblauwe of intens groene kleur van de iris contrasteert sterk met het wit van de ogen.

Haar kleur: de natuurlijke haarkleur is zwart tot blauwachtig zwart, of donker- tot middelbruin.

Haarkleuringen voor het wintertype: de rijke tonen van het wintertype haar stralen een natuurlijke warmte uit. Daarom is zelden meer nodig dan een regelmatig een conditioner te gebruiken voor meer glans. Wil je echter meer nadruk leggen op je natuurlijke haarkleur, dan kan dit door het een blauwachtig zwarte glans te geven. Aubergine en mahonie haarkleuringen accentueren het donkere haar. Kleurbehandelingen in je eigen natuurlijke haarkleur benadrukken de natuurlijke schoonheid van je haar en voegen extra glans toe.
Haar van iemand van het wintertype oplichten leidt vaak tot eigenaardige roodachtige tonen, die voor dit type niet geschikt zijn. Overweeg ook geen highlights want deze hebben de neiging om roodachtig te lijken en doen je ouder lijken. Wil je toch je haar kleuren, kies dan voor astinten. Vermijd gouden schakeringen want deze nemen de uitstraling van je huid weg.